How to delete assets which I uploaded through Web

This forum is to discuss different features/issues of Oracle Financials modules ( GL - General Ledger, AP - Accounts Payable, AR - Accounts Receivable, FA - Fixed Assets & CM - Cash Management ).
Post Reply
Goutamasa
Posts: 27
Joined: Fri May 29, 2009 3:58 am
Location: India
Contact:

How to delete assets which I uploaded through Web

Post by Goutamasa »

We have uploaded some assets thru Web ADI for one period. After that, we have run the post mass additions also. So, after this assets are there in the system. But we came to know that we have uploaded assets with wrong information. I tried to delete them thru Delete Mass additions program but without success.

Is there anyway to delete those assets which are uploaded?
karthikeyanp1981
Posts: 463
Joined: Thu Nov 09, 2006 4:50 pm
Location: India
Contact:

Post by karthikeyanp1981 »

No issues...
You can delete the Asset from Asset workbench.
Query the Assets from the asset workbench that are having wrong information.
Click on the delete tool icon from the tool bar ...
that is all...

Remember... one can delete the Assets only in the current open period... and not for the past/closed periods ...

Since you failed to check the asset information before posting the mass additions this is the only way in which you can delete the assets.
sekhardivvi
Posts: 19
Joined: Sat Mar 29, 2008 10:08 am
Location: India
Contact:

Post by sekhardivvi »

Can we directly delete the Asset?
karthikeyanp1981
Posts: 463
Joined: Thu Nov 09, 2006 4:50 pm
Location: India
Contact:

Post by karthikeyanp1981 »

What do you mean by Directly ... ?

Please be more elaborate while framing questions .... the more detail the question is , the more better answer will be shared .....else there will be more replies only to understand what is the question...

I assume by directly, you mean deleting the asset from the FORM from front end .
As i stated earlier, you can delete the asset from asset workbench.
anuragagarwal1980
Posts: 55
Joined: Mon Oct 23, 2006 6:33 am
Location: India
Contact:

Post by anuragagarwal1980 »

In Release 12 we cannot delete the asset from the asset workbench.

Regards
Anurag
karthikeyanp1981
Posts: 463
Joined: Thu Nov 09, 2006 4:50 pm
Location: India
Contact:

Post by karthikeyanp1981 »

In Release 12 also, we can delete the asset from asset workbench.

Be it Release 11 or Release 12, the steps are as below:

Navigate to Asset Workbench
Query your Asset
Click Open button.
From the toolbar click the Delete icon, this will delete the asset.
As stated before one can delete only current period assets and not prior periods.

Please try it out for yourselves
anuragagarwal1980
Posts: 55
Joined: Mon Oct 23, 2006 6:33 am
Location: India
Contact:

Post by anuragagarwal1980 »

Karthik,

I see that the delete icon is disabled in R12 once you query for your asset in Asset workbench.

But in 11i the delete icon is activated.

Not sure if it is related to some setup.

Regards
Anurag
karthikeyanp1981
Posts: 463
Joined: Thu Nov 09, 2006 4:50 pm
Location: India
Contact:

Post by karthikeyanp1981 »

Dear Anurag,

if you would have read my previous reply in detail, the delete icon is available for selection only when you click open button and not before that.
In Release 11 also it is the same case.
When i said Asset Workbench, i have stated the steps as well ....

Apologize if i am not clear in my earlier updates...

Regards
Karthikeyan
Moderator
AmanKhan
Posts: 387
Joined: Wed Sep 26, 2007 2:51 am
Location: Pakistan
Contact:

Post by AmanKhan »

Karthik is right, you can only delete assets uploaded/added in current open period from invoice workbench. You cannot delete new assets with depreciation processed or assets added in previous periods. If depreciation is processed on assets in current period then role back depreciation and delete latest uploaded assets.

Thanks,

Fahd
anuragagarwal1980
Posts: 55
Joined: Mon Oct 23, 2006 6:33 am
Location: India
Contact:

Post by anuragagarwal1980 »

Thanks Karthik, Fahd.
k27swiss
Posts: 1
Joined: Mon Jul 02, 2012 4:28 pm
Location: Jamaica
Contact:

Post by k27swiss »

Hello, I just want to know if assets can be deleted in a batch? I did a mass addition and now need to make a change to the values, how can i do this?
karthikeyanp1981
Posts: 463
Joined: Thu Nov 09, 2006 4:50 pm
Location: India
Contact:

Post by karthikeyanp1981 »

Hi,

if you have not created assets and the records are still at the mass addition interface, you can delete them at the Interface level.
If the assets have already been created, you have to delete one at a time, however you can explore the possibility of performing the same through scripts with technical team assistance.
Also if you need to modify the details of assets created, you can do so at any time. Oracle Assets allow reclassification, change in cost, etc ....but to perform the same for a large volume of transactions, you need to either try Mass Change process ... or scripts from technical team ..

Locking this thread, as it is veryyyyy old .

Regards
Karthikeyan
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests